Gå til IntraMedia's danske side Navigate to English version of IntraMedia


IT-firma griber ind i sag om falske auktionsprofiler

(Pressemeddelelse - København d. 14. oktober)
It-firmaet IntraMedia A/S beslutter nu helt at afbryde samarbejdet med folkene bag auktionshjemmesiden Adstofte.com, efter at det er kommet frem, at en række brugerprofiler er blevet misbrugt til at føre Adstofte.coms kunder bag lyset. Samtidig får en medarbejder i IntraMedia en skriftlig advarsel, fordi han undlod at orientere sin chef om fiflerierne.

Intramedia har udviklet programmet bag øreauktionerne på Adstofte.com. I testfasen oprettede IntraMedia testprofiler, der – viser det sig nu – er blevet misbrugt, efter at hjemmesiden blev taget i brug. En IntraMedia-medarbejder, der havde kontakt til kunden, var opmærksom på, at falske brugere bød auktionspriserne op og dermed snød de almindelige kunder, men han greb ikke ind.

Samarbejdet med Adstofte.com har været sat på stand by, mens ledelsen i Intramedia har undersøgt, hvad der var op og ned i sagen. Bestyrelsesformanden for IntraMedia meddeler nu, at samarbejdsforholdet er ophørt. Samtidig erkender han, at IntraMedia også selv har begået fejl.

”Vores medarbejder har ikke selv taget del i ulovlighederne, og han har ikke opnået personlig vinding på dem. Men han undlod at orientere sin chef om, at der blev snydt med testprofilerne. Det kan vi ikke leve med, hverken etisk eller i forhold til markedsføringslovgivningen. Vi er et ungt firma, der nu strammer op - både internt og eksternt. Vi vil i fremtiden have fokus på, at vores medarbejdere også skal kende reglerne for god etik og markedsføringsskik, så vi kan sige fra, hvis tingene bliver for spegede”, siger Christian Elster, bestyrelsesformand for Intramedia, der tæller knap ti medarbejdere.

IntraMedia er samtidig bekymret over, hvor let det var for DR-programmet Kontant ulovligt at bryde ind i systemet. Fiflerierne er blevet afdækket af Kontant, der selv har brugt juridisk tvivlsomme metoder til afsløringerne. Hjemmesiden er blevet hostet på en server, som IntraMedia ikke har noget med at gøre.
”Derfor er den slags sager også et problem, som hele branchen bør tage fat på. Det er ikke betryggende, at der tilsyneladende har været et læk, der har gjort det muligt for tredjemand at bryde ind,” siger Christian Elster.

IntraMedia - Tlf. 31 75 36 00 - E-mail: