Gå til IntraMedia's danske side Navigate to English version of IntraMedia


Fordele og ulemper ved et open source CMS system

Markedet er fyldt med forskellige CMS systemer. Nogle systemer er såkaldte open source systemer. Open source betyder, at kildekoden til systemet er frit tilgængelig, så alle kan redigere og tilpasse systemet som de har lyst. Samtidig er open source systemer gratis, og er derfor blandt de mest udbredte og brugte CMS systemer på nettet. I denne artikel ser vi nærmere på en række overvejelser du skal gøre dig, før du vælger et gratis CMS system.

Rygraden skal fungere

Et CMS system er din hjemmesides hovedpulsåre. Derfor er det vigtigt, at du vælger det rigtige CMS system, så du kan undgå unødvendig og kritisk nedetid.

Gratis open source CMS systemer har været i hastig udvikling, og kan være en fin løsning for private. Systemerne er ofte tilpasset af mange forskellige brugere og det betyder, at brugervenligheden er i orden.

Men er du virksomhedsejer eller ansvarlig for en virksomheds hjemmeside, så skal du gøre dig nogle andre og langt mere kritiske overvejelser, før du vælger et open source CMS system.

Support er ikke gratis

Selvom de fleste gratis CMS systemer teknisk er acceptable, så kan man generelt ikke sige det samme om mulighederne for support. Hvis du, eller din hjemmesideansvarlige, støder på et problem, som I ikke kan løse, kan det være svært at få den nødvendige hjælp, fordi I anvender et open source CMS system.

Sagt med andre ord er det svært at placere ansvaret for driften, når ansvaret ligger hos tusindvis af forskellige brugere verden over.

Hvis du er afhængig af driften på din hjemmeside giver det god mening at finde en CMS udbyder, som tilbyder support. Dermed undgår du kritisk nedetid, som I sidste ende kan koste dig kunder og dyrt betalte lærepenge. Og så ved du hvor du kan placere ansvaret for at få bragt siden i orden, hvis uheldet er ude.

Gratis er ikke altid gratis

Der er langt mellem gratis fornøjelser i livet. På samme måde er det med CMS systemer. Når du downloader et gratis CMS system downloader du i princippet en gratis startpakke. Et gratis system kræver, at du selv kan udvikle systemet, og selv programmere nye moduler, efterhånden som dine behov udvikler sig. Hvis det ikke er noget du kan klare selv, så er du nødt til at punge op for at få udviklet de ekstra funktioner, du har behov for.

Du kan også vente til en anden bruger får udviklet og integreret modulet i den næste opdatering af dit gratissystem.

Når alt kommer til alt, så må du fra starten overveje, hvilke behov du ønsker dit CMS system skal dække. Du skal også overveje om du kan leve med, at du ikke har en leverandør du kan brokke dig til, når dit system ikke fungerer.


IntraMedia - Tlf. 31 75 36 00 - E-mail: